Jedz mało i chudnij

Zbilansowana
dieta oznacza spożywanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w wyliczonych ilościach. 40 procent diety
powinny stanowić warzywa. W
zrównoważonej diecie powinny
być pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroki wachlarz warzyw. Nie może w niej
zabraknąć szparagów a także szpinaku. Najlepiej
gotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez nadmiaru dodatków. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe trzeba spożywać raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier należy spożywać czasami, czyli wyjątkowonieczęsto,
bo nie jest to element niezbędny w planie
żywienia.Jedzenie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy głodni i organizm nie
zbiera kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne jedzenie wiedzie do efektywnego
dobrego wyglądu
zewnętrznego. Porcje jedzenia muszą być niewielkie –
jedząc niewiele możemy być syci,
naukowcy to udowodnili. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
z pewnością jest właściwe. Oleje
roślinne i oliwa są niezwykle
dobre dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadakorzystny tłuszcz, więc
trzeba je nieodzownie włączyć do
zrównoważonej diety. Należy
zjadać rzeczy jak najmniej
przetworzone, bo wyłącznie takie są bardzo zdrowe,zawierają to, co najlepsze. Warto zrezygnować z potraw sprzedawanych
w puszkach i słoikach, bo są one zazwyczaj
niezdrowe. Produkty muszą być pierwszorzędnej
klasy, bo tylko wysoka klasajest gwarancją dobrego
posiłku.

tekst dostepny na stronie : cialis cena

kamagra tanio

Back to Top